הסכם יחסי ממון
הסכם יחסי ממון הנו הסכם מה לא יתחלק בין הצדדים בחלקים שווים במקרה של גירושין. ואפילו, מה לא יתחלק בכלל.
שכן בהיעדרו של הסכם יחסי ממון, יחול חוק יחסי ממון בין בני זוג שעל -פיו כל מה שצברו הצדדים במהלך נישואיהם יתחלק ביניהם שווה בשווה היה ויתגרשו זה מזו או פטירתו של אחד מהם ח"ו (רלוונטי ליורשיו של אותו בן זוג שנפטר).
הסכם יחסי ממון יכול שייכרת בין הצדדים עוד לפני הנישואין (יש המכנים הסכם הזה הסכם קדם נישואין) ויכול להיכרת ביניהם גם תוך כדי הנישואין.
המלצתי לפיכך;
לערוך הסכם כזה בכלל, ולערוך אותו מוקדם ככל האפשר כלומר עוד לפני הנישואין. כשהאהבה עדיין בוערת ואפשרות של גירושין כלל לא עולה על הדעת.
כדי שלהסכם יחסי הממון שנחתם על-ידי הצדדים יהיה תוקף פרקטי מחייב, יש לאשר אותו בבית המשפט לענייני משפחה (או בפני נוטריון).
כאלה הם פני הדברים אם הסכם כזה נכרת בין הצדדים כאשר הנם כבר נשואים.
ככל שנערך הסכם יחסי ממון בטרם הינשא הצדדים זו לזה, ניתן לאשר אותו בפני נוטריון או רשם נישואין כלומר, אין אזי צורך לאשר אותו בבית המשפט לעייני משפחה / בית דין רבני / בית דין שרעי / בית דין דרוזי על-פי דתו והעדפתו של כל זוג.
כל בית משפט / בית דין בטרם יאשר את ההסכם, יוודא עם הצדדים עצמם כי הם מבינים את תכנו ומשמעויותיו וכי חתמו עליו מרצון חופשי ובהסכמה מלאה. רק אז יאשר את ההסכם.
כתבו לנו
(כדאי לדעת לעניין זה כי ישנם מקרים, בהם הגם שבית המשפט / בית הדין כנ"ל נקט את הצעד כנ"ל בטרם אישר את ההסכם, עדיין ישנם מקרים ומצבים שבהם אחד הצדדים יוכל לתקוף את ההסכם בטענה כי הגם שאמר כי תכנו ומשמעויותיו של ההסכם מובנים לו – וזאת במעמד אישור ההסכם כנ"ל – בכל זאת, היה ויתברר כי בית המשפט / בית הדין הסתפק בכך ולא וידא "ברחל בתך הקטנה" כי אכן כך הם הדברים).
הסכם שנערך לאחר שבני הזוג נישאו, צריך לקבל אישור של בית המשפט לענייני משפחה, או בית דין דתי (בית הדין הרבני במקרה של יהודים, בית הדין השרעי במקרה של מוסלמים, בית הדין הדרוזי וכו').
האישור יינתן רק לאחר שבית המשפט או הנוטריון נוכחו לדעת שבני הזוג גיבשו את ההסכם מרצונם החופשי, תוך הבנת המשמעות של ההסכם ותוצאותיו.
ככל שבני הזוג הנם להט"בים וככל שימצאו לנכון לערוך הסכם בעל משמעויות כנ"ל ביניהם, ייקרא הסכם כזה הסכם חיים משותפים (ראה פרק להט"בים באתר) ואישורו של הסכם כזה בין להט"בים מוגבל לפניו של בית המשפט לענייני משפחה בלבד.
כך או כך, מומלץ בחום לערוך הסכם כזה.
עוד מומלץ שלא לערוך הסכם כזה ב"שיטת עשה זאת בעצמך". זה חשוב מדי והתוצאה עלולה להיות קשה מדי. ישנם הרבה מקבילות בין העולם המשפטי לעולם הרפואה; הרי לא תעלה על הדעת כי אדם יערוך ניתוח לעצמו. ישנם רכיבים שהוא פשוט לא יודע אותם. רכיבים שהנם חלקים אינטגראליים חשובים ביותר בכל הסכם והסכם, כאשר כל הסכם והסכם צריך להיות "תפור לפי מידה".
הסכמים ש"מורידים מהאינטרנט" או מעתיקים מהסכם של חבר, אמנם חוסכים כסף בטווח המיידי אך צפויים לעלות הרבה מאוד כסף ושווה כסף כשתגיע ח"ו עת המימוש.
כדאי לעשות שימוש בשירותיו של עו"ד מומחה בעת עריכת הסכמים, מאשר להיאלץ לעשות שימוש בשירותיו של עו"ד כדי להתגבר על כשלים בהסכם כזה במקרה של גירושין.
מעבר לעגמת הנפש והאנרגיה השלילית, זה לא כדאי כלכלית. האפשרות השנייה תעלה הרבה כסף. הרבה יותר מהכסף שתעלה עריכת הסכם יחסי ממון ודומיו על-ידי עו"ד מומחה.
נהגו בתבונה. "גדר גבוהה" שכבר דובר בה בדף הגירושין באתר, כדאי שתהייה גם בנויה כפי שצריך. כדי שלא תתמוטט בעת מבחן.
בהצלחה בחיי הנישואין שלכם!
עורך דין הסכם ממון
נושא חלוקת רכוש בגירושין הוא נושא רגיש. פעמים רבות המחלוקות החריפות ביותר מתעוררות סביבו ומקשות על התקדמות בתהליך שהוא קשה ומורכב מכל הבחינות. לכן, אם ישנם צעדים שיכולים להקל על חלוקת הרכוש כאשר הקשר בין בני הזוג כבר לא ממש בשיאו, הם מומלצים. צעד כזה הוא עריכת הסכם ממון. במסגרת הסכם ממון ניתן לקבוע כיצד יחולק רכוש שנצבר עד עריכת ההסכם, כולל רכוש שצבר כל אחד מבני הזוג בעצמו. אפשר גם לקבוע קווים כיצד יחולק רכוש עתידי. כדי שההסכם יסייע לכם אם וכאשר תזדקקו לו, חשוב לערוך אותו אצל עורך דין הסכם ממון שיש לו ניסיון רב בעניין.
מתי מומלץ להתייעץ עם עורך דין הסכם ממון
הזמן הטוב ביותר לפנות אל עורך דין הסכם ממון לצורך עריכת ההסכם הוא לפני הנישואין. כאשר הסכם ממון נערך לפני הנישואין, החוק רואה את עריכתו ככזאת שנעשתה משיקולים נקיים יותר בגלל העובדה שהזוג נמצא בתחילת דרכו (לפחות מבחינת רשמית כי עדיין אינו נשוי) כך שלעצם עריכת הממון ואופן עריכתו לא נכנסים שיקולים שיכולים להיכנס לאחר שהזוג נשוי וכבר חי ביחד במשך זמן. לכן, הסכם שנערך לפני הנישואין מקבל תוקף משפטי מנוטריון, בעוד שלאחר הנישואין יש צורך בדיון משפטי ובאישור בית המשפט, מהלך שהוא סבוך וגם יקר יותר.
האם ניתן לערוך הסכם ממון לבד?
באופן עקרוני הדבר אפשרי אך מאוד לא מומלץ. לרוב, כאשר זוגות עושים את הדבר בעצמם, המטרה שלהם היא לסמן וי על כך שיש הסכם ממון שמוחבא במגירה. המטרה בעריכת ההסכם היא שיוכל באמת לשרת אתכם בצורה הטובה ביותר בכל הקשור לחלוקת רכוש בגירושין וגם לגבי התנהלות כלכלית בכלל. עורך דין הסכם ממון שיש לו ניסיון רב בנושא ידאג לכך שההסכם יהיה מקיף, מפורט וברור, שיכלול את כל הנכסים שישנם כרגע או עמדים על הפרק, כולל חסכונות, קרנות פנסיה וקרנות השתלמות ונכסים אחרים כמו דירות ועוד. חשוב שהנוסח יהיה חד וברור כדי שברגע האמת לא יוכל כל צד לפרש את הדברים כרצונו.
עו"ד רון מיור מתמחה בענייני משפחה ועוסק בתחום מעל 30 שנה. בין היתר הוא עוסק גם בעריכת הסכמי ממון. מוזמנים ליצור קשר.
עורך דין הסכם ממון תל אביב
כאשר זוג עומד להינשא ונמצא בשיא הקשר שלו, אין ספק שגירושין הם הדבר האחרון עליו הוא רוצה לחשוב או לעסוק בו. עם זאת, היום גם זוגות הנמצאים בשיא אהבתם מודעים לכך שבסופו של דבר לא מעט זוגות בוחרים להתגרש. הדבר קורה אצל כשליש מהזוגות הנשואים בישראל ולרוב בשלב בו כבר ישנם ילדים, מה שכמובן הופך את הכל למורכב יותר. לכן, כל מהלך שיכול לסייע לעבור את הגירושין אם חלילה יקרו בצורה קלה יותר הוא כדאי. צעד שיכול בהחלט לסייע אך מומלץ לעשות אותו עוד לפני הנישואין הוא עריכת הסכם ממון אצל עורך דין הסכם ממון תל אביב או לפי אזור המגורים שהוא בעל ניסיון בתחום.
למי מומלץ לגשת אל עורך דין הסכם ממון תל אביב?
אם אתם מתגוררים באזור המרכז ועומדים להינשא, זה הזמן הטוב ביותר לגשת אל עורך דין הסכם ממון תל אביב לצורך עריכת הסכם ממון. אם בעבר הסכם ממון היה מתקשר בעיקר לאנשים ממשפחות אמידות מאוד אשר להם נכסים כבר לפני הנישואין או שנכסים עתידיים עומדים על הפרק בתור ירושה או מתנה, היום כבר ידוע שגם לזוגות במצב כלכלי ממוצע מומלץ מאוד לערוך הסכם ממון. ללא הסכם ממון חלוקת הרכוש בזמן גירושין צריכה להיות שוויונית בהתאם לחוק יחסי הממון. בהסכם ממון ניתן להחריג רכוש כזה או אחר, להחליט כיצד תיעשה החלוקה לגביו. אמנם ירושות ומתנות אינן נחשבות רכוש משותף עפ"י חוק יחסי הממון אך עדיין מומלץ להוציא אותם עוד מראש באופן ברור מתוך כלל הרכוש המשותף.
לבחור את עורך הדין שייתן לכם שקט בנושא הרכוש
המודעות היום לחשיבותו של הסכם ממון היא גבוהה. היום ישנם לא מעט זוגות שנישאים בגיל מאוחר יחסית לאחר שצברו כבר רכוש או כשאלה נישואין פרק ב'. במיוחד לאלה חשוב לחפש עורך דין הסכם ממון תל אביב אצלו יסדירו את הנושא. כדאי לעשות זאת לפני הנישואין ולא אחריהם כיוון שאז יכול הסכם הממון לקבל תוקף משפטי באישור נוטריון, בעוד שאם ההסכם נערך לאחר הנישואין הוא יצטרך לקבל את אישור בית המשפט.
עו"ד רון מיור הוא עו"ד לענייני משפחה בעל ניסיון רב בנושאים שונים בתחום, כולל עריכת הסכמי ממון. מוזמנים ליצור קשר.