לא מנסים להעלים כספים מהתא המשפחתי
רוב הזוגות מנהלים חשבונות בנק משותפים, וברובם של אלה, נדרשת רק חתימה אחת לחיוב החשבונות. לא פעם – עקב עצות מחברות ובני משפחה –אם היא זו שיוזמת את הליך הגירושין ומפתיעה את בעלה, במקביל היא מרוקנת את החשבונות המשותפים ו"חוגגת על כרטיס האשראי". היא תיאלץ במהרה להחזיר הכל לקופה המשותפת וזאת כאשר, בבית הדין הרבני היא כנראה תיאלץ לוותר על כתובתה (שאחרת אולי היא יכולה הייתה להיות זכאית לה), וגם בבית הדין וגם בבית המשפט לעניניי משפחה, היא תיחשב מעת הגילוי כחסרת תום לב. יהיו לכך משמעויות בניהול ההליך ובפסק הדין.
עקבו אחרי החשבון המשותף!
היו ערניים לגבי הוצאות חריגות שבן הזוג החל להוציא מהחשבון המשותף. זה יכול להעיד על כוונות נסתרות שיש לו לפרידה ולגירושין, ובוודאי במקרים שבהם הפרידה כבר קרתה, ואולם בן הזוג הנעזב מאפשר עדיין לבן הזוג העוזב לפעול בחשבון המשותף (לצרכי מחייה ומשק הבית).
זו טעות מרכזית שחוטאים בה. לאור העובדה שהגברים מנהלים בדרך כלל את העולם הכספי במשפחה, חושבים הם בטעות כי בהכרזה על גירושין יעלימו או יבריחו מהתא המשפחתי כספים שנמצאים רק בידיעתם, קופות גמל קרנות וכו'. דעו לכם – בהליך גילוי מסמכים פשוט המאושר ע"י ביהמ"ש כעניין שבשגרה, תצטרכו להחזיר הכול ועם ריבית. חבל לבזבז אנרגיות ומס על פדיון הכספים והעלמתם. כסף שהיה בבנק או בקופה תמיד יצוץ.
לא פעם, במיוחד אם הגבר כבר שוקל גירושין הוא דואג מבעוד מועד "ליום שאחרי"; הוא פותח חשבונות שהאישה לא יודעת עליהם, ניירות ערך או חסכונות שהאישה לא יודעת עליהם, וכו'.
עורך הדין של האישה – כדבר שבשגרה – יבקש ויקבל צו לחשיפת חשבונות בנק והדבר יתגלה די במהירות. הבעל כמובן יאלץ להחזיר את הכספים הללו לקופה שעומדת לחלוקה, לעיתים פרעונות מוקדמים של קופות גמל יהיו כרוכים בתשלום מס, ובכלל, בית הדין או בית המשפט יתפסו אותו מיידית מכאן ולהבא כמי שפועל בחוסר תום לב בהליך הגירושין. יהיו לכך משמעויות בניהול ההליך ובפסק הדין.